ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Meteonews

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αφιέρωμα του πειοδικού "TRAVELLER"

Πρόσφατα, στην ελληνική του έκδοση το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Traveller ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας εξάμηνης διαδικτυακής ψηφοφορίας για τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Προορισμοί οι οποίοι θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση του περιοδικού.

Η Πάτρα κατέγραψε πολύ σημαντικές επιδόσεις σ’ αυτήν την ψηφοφορία. Χαρακτηριστικά:

* Το 82,67% των συμμετεχόντων ψηφίζει την Πάτρα ως τρίτη καλύτερη πόλη στην χώρα σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή ζωή και στην ψυχαγωγία.

* Το 89,44% θεωρεί σπουδαία την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. (Έχουμε υψηλότερη θέση από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη).

* Το 87,95% εκτιμά τον φιλόξενο χαρακτήρα των Πατρινών. Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση (5η θέση) από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Ναύπλιο, τα Χανιά ή η Θεσσαλονίκη.

* Το 82,82% θεωρεί ότι η πόλη προσφέρει καλές επιλογές καταλυμάτων. Είμαστε στη δέκατη θέση της σχετικής κατάταξης.

* Το 80% ψηφίζει την Πάτρα ως μια πόλη με αισθητική και με βαθιά αρχιτεκτονική παράδοση. Ως μια όμορφη πόλη. Το ποσοστό αυτό μας κατατάσσει τέταρτους, πίσω από τα Χανιά, την Καβάλα και το Ναύπλιο. Και αυτό είναι μια πολύ καλή επίδοση.

* Το 88,40% θεωρεί το τοπίο της περιοχής μας εξαιρετικό και σπάνιο. Είναι η έβδομη θέση σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Πάτρα, μέσα από όλους τους δείκτες της ψηφοφορίας, βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων πόλεων της Ελλάδος και της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου